Wixel LED verlichting

BlueMelon heeft voor Blendid een systeem gebouwd, waarmee full color LEDs draadloos worden aangestuurd. BlueMelon is later gefuseerd met Embed.

Ontwikkeling met full color LEDs

Blendid wilde graag een kunstwerk maken met full color LEDs. Deze LEDs moesten draadloos worden aangestuurd. BlueMelon heeft de LEDs en de draadloze aansturing ontwikkeld.
Blue Melon heeft enkele honderden LEDs opgenomen in een netwerk. De LEDs zijn vervolgens op hoge snelheid van een PC met Max/MSP software (via OSC: Open Sound Control) aangestuurd. Bij deze ontwikkeling moest de kostprijs van draadloze LED laag gehouden worden en moest draadloze communicatie over een groot bereik toch mogelijk blijven. Hoewel dit een uitdaging was voor BlueMelon, zijn ze hierin geslaagd.

Kunstwerk met LEDs

Na ‘Wixel 1.0 draadloos’ wilde het bedrijf Re-Act van Blendid een kunstwerk afnemen. BlueMelon heeft voor dit kunstwerk zowel de LED ballen als de sturing her-ontworpen en geproduceerd.
Dit kunstwerk was een stuk groter dan ‘Wixel 1.0 draadloos’; de opstelling bevatte maar liefst 500 ballen. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden, heeft Re-Act gekozen voor bekabelde ballen. Naast een lagere kostprijs, zorgen bekabelde ballen er ook voor dat er geen batterijen nodig zijn in de opstelling.
BlueMelon heeft van Blendid en Re-Act de uitdaging gekregen om binnen 2,5 maand de doorontwikkeling (aanpassing naar bekabeld, geschikte voeding inclusief bekabeling ontwikkelen en productie klaar maken) en productie te realiseren. Hier is BlueMelon in geslaagd.