Ultrasoon sensor

Embed heeft voor Elzinga Machinefabriek een staaldraad-detectiesysteem gerealiseerd. Dit systeem detecteert kleine objecten op een vlak en positioneert aan de hand daarvan een grijper.

Embed heeft voor het detecteren van kleine objecten en positioneren van de grijper een speciale sensor ontwikkeld. Deze sensor maakt gebruik van door Embed ontwikkelde ultrasone meettechnologie. Door middel van deze ultrasone meettechnologie is het voor het detectiesysteem mogelijk om onderscheid te maken tussen de objecten die op een vlak liggen.

Het systeem detecteert de objecten en voert een meting uit, de meting wordt geanalyseerd en vervolgens stuurt het systeem de grijper aan. Embed heeft de signaalfiltering en signaalanalyse in een Microchip dsPIC30 (Digital Signal Processor) uitgevoerd.

Om de grijper aan te sturen heeft Embed speciale hard- en firmware ontwikkeld. Deze hard- en firmware bevat vooruitstrevende technieken op het gebied van routing en signaalanalyse. Embed heeft de firmware in ‘C‘ geschreven.