RS485 Splitter

Embed heeft in opdracht van een klant een RS485 splitter ontwikkeld. Na de ontwikkeling heeft Embed een aantal series splitters geproduceerd.

Eigenschappen van de RS485 splitter

De splitter bevat drie bi-directionele poorten. Hiervan zorgen twee poorten voor de voedingsspanning van de splitter elektronica. De gebruiker kan de derde poort gebruiken om bijvoorbeeld een sensor te voorzien van voedingsspanning. Alle poorten zijn galvanisch gescheiden van elkaar. De splitter in- en uitgangen zijn galvanisch gescheiden gevoed. Dankzij de geïsoleerde uitgangen is het mogelijk om meerdere gevoede apparaten aan te sluiten zonder dat er aardingsproblemen optreden. Er ontstaat verder geen signaal degradatie, omdat de splitter de datastroom actief verwerkt. De vertraging die hierdoor ontstaat is slechts de periodetijd van 1 bit.

Productie van de RS485 splitter

Om het productieproces te optimaliseren, heeft Embed alle componenten op de printplaat gemonteerd. Inclusief de LED-lichtgeleiders. Na productie heeft Embed de splitters gemonteerd in geanodiseerde aluminium behuizingen. De kappen van de behuizingen bevatten gaten voor de RJ45 connectoren, DIP-switches en LED lichtgeleiders.