Android

In Nederland gebruiken 8,5 miljoen mensen een smartphone en meer dan 7 miljoen huishoudens hebben een tablet. Embed Engineering speelt zoveel mogelijk in op deze nieuwe ontwikkeling.

Embed ontwikkelt custom embedded hard- en software. De bediening van deze embedded hard- en software kan met een mobiele telefoon gebeuren, in plaats van met een afstandsbediening. Voor de user interface kan Embed tablets gebruiken.

De technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets gaan razendsnel. Dit resulteert in kwalitatief hoogstaande smartphones en tablets, met een relatief lage prijs. Dit zorgt ervoor dat Embed eenvoudig gebruik kan maken van bijvoorbeeld een tablet in plaats van een beeldscherm. De bediening met tablets en mobiele telefoons werkt interactief, intuitief en men heeft ze altijd bij de hand. Eén tablet of telefoon is gemakkelijker bij je te houden dan meerdere afstandsbedieningen. Verder geven afstandsbedieningen geen feedback, een app op een smartphone kan dit wel. Wanneer je een apparaat bedient met je telefoon in plaats van met een afstandsbediening en het apparaat geeft een foutmelding, dan kan je app dat weergeven.

Embed heeft in projecten bijvoorbeeld RFID readers, pomp aansturingen en (scheeps) dashboards aangestuurd met smartphones.