Altium designer

Embed maakt tijdens elektronica ontwerp gebruik van de ontwerpsoftware ‘Altium Designer‘. De intuïtieve ontwikkelomgeving van Altium biedt Embed de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van elektronica ontwerp. Vooral bij complexe ontwerpen heeft Altium voor Embed een aantal voordelen ten opzichte van andere ontwerpsoftware.

Voordelen van Altium Designer

De voordelen van Altium zijn voor Embed vooral merkbaar bij het layouten van bus structuren. Ook het integreren van simulatiemodellen zoals SPICE en IBIS is mogelijk met Atium. Tegenwoordig leveren fabrikanten van componenten (zoals Xilinx FPGA’s) deze IBIS modellen vaak aan. Daardoor is het voor Embed mogelijk om snel een complexe simulatie op te zetten.

Redesigns van elektronica

Klanten van Embed vragen soms om een redesign van bestaande elektronica. Doordat Embed zowel met Altium als andere onwerpsoftware (zoals Cadsoft Eagle) werkt, kan Embed eenvoudig met de bestaande elektronica ontwerpen van klanten redesigns uitvoeren; ongeacht in welk ontwerpprogramma de elektronica oorspronkelijk ontwikkeld is. Ook is het voor Embed mogelijk om ontwerpen over te zetten tussen de verschillende systemen, zodat Embed waar nodig altijd gebruik kan maken van de voordelen van Altium Designer.