Lagere zorgkosten door technologie in de zorg

Hoe kan men technologie inzetten om langer gezond leven te bevorderen en gezondheidskosten te verlagen? Dit vindt Embed een interessant vraagstuk. Dit vraagstuk werd behandeld tijdens een symposium over wonen, zorg en technologie dat Embed bijgewoond heeft.

Nederland vergrijst en de zorg wordt steeds duurder. Zijn er oplossingen om de zorg in de toekomst kwalitatief goed en ook betaalbaar te houden voor iedereen? Volgens innovatieve technologische bedrijven wel. Zij zijn namelijk van mening dat toepassing van technologische middelen in de gezondheidszorg een belangrijke bijdrage kan leveren aan de betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg. Mensen die in de gezondheidszorg werken, kunnen efficiënter en effectiever werken dankzij tijdbesparende technologische middelen. Ook hebben patiënten baat bij nieuwe technologische middelen, omdat ze hierdoor bijvoorbeeld langer zelfstandig kunnen wonen. Door een grotere zelfredzaamheid van patiënten en tijdsbesparing aan de kant van de medewerker verlagen de kosten.

Het doel van het symposium was het stimuleren en voortzetten van samenwerkingen tussen Nederlandse en Duitse ondernemers, overheden, kennisinstellingen en zorginstellingen. Wanneer bedrijven en instellingen de handen ineen slaan, stimuleert dit de technologische vooruitgang waar de zorgsector zoveel baat bij heeft. Embed is één van de bedrijven die actief deelneemt in projecten voor het ontwikkelen van nieuwe technologische middelen in de zorg.

Dit symposium is georganiseerd door HANNN en EDR, in samenwerking met Land Niedersachsen, Provincie Drenthe, Provincie Groningen, Gemeente Assen, Syntens en het Zorg Innovatie Forum.