Games for Health congres 2012

Gezonder worden van gamen, kan dat? Games for Health maakt dit mogelijk! Games for Health is een professionele community voor healthcare games. Dit zijn spellen gericht op de medische sector en de gezondheidszorg. Games for Health organiseert op 5 en 6 november 2012 het Games fo Health congres. Embed geeft een prestentatie tijdens dit congres.

Het nut van healthgames

Tegenwoordig zijn games meer dan alleen een leuk tijdverdrijf. Healthgames kunnen namelijk gebruikt worden om mensen gezonder te laten worden of om personeel te trainen. Patiënten kunnen bijvoorbeeld door middel van een healthgame gezondheidsvoorlichting krijgen, fysieke therapie volgen of begeleiding krijgen bij gedragsverandering. Personeel kan nieuwe handelingen aanleren en oefenen. Games bieden op een interactieve manier begeleiding bij het gezonder worden en leren van nieuwe vaardigheden. Patiënten en personeel kunnen zelfstandig met de games aan de slag, zonder voortdurend begeleiding nodig te hebben. Verder vergt het aanschaffen van een game een beperkte investering van een instelling terwijl mensen er vervolgens onbeperkt mee kunnen oefenen. Instellingen hoeven voor minder materiaal en fysieke begeleiding te zorgen in de begeleiding van patiënten en het opleiden van personeel.

Het doel van Games for Health

Het doel van Games for Health is het samenbrengen van academici, onderzoekers, zorgprofessionals en game ontwikkelaars. Deze partijen kunnen tijdens de activiteiten van Games for Health informatie uitwisselen over de mogelijkheden van het toepassen van games en simulaties in de zorg. Ook kunnen ze samen ontdekken waar nieuwe mogelijkheden en behoeftes liggen, zodat ze hierop in kunnen spelen met nieuwe healthgame ontwikkelingen.

De rol van Embed

Embed kan een bijdrage leveren in de ontwikkeling van games en simulaties voor de zorg. Hierover geeft Embed tijdens het congres een posterpresentatie. Embed heeft veel ervaring in zowel de zorgsector als de creatieve industrie. Deze kennis en ervaring in beide sectoren kan Embed gebruiken om een zinvolle bijdrage te leveren aan healthgames door hardware en embedded software op maat te ontwikkelen.

Embed als ontwikkelpartner

Embed is graag partner in een project en is vaak bereid te inversteren in een ontwikkeling.
Heeft u een interessant idee voor een game en zoekt u een een partner voor de hardware en embedded software ontwikkeling en/of productie? Embed komt graag met u in contact!