Embed Engineering opent vestiging in New York

Het Groningse Embed Engineering opent een vestiging in New York, VS. In deze snelle stad ontwikkelt Embed vanaf december 2013 innovatieve elektronica.

Durf en innovatie

Embed Engineering heeft na een succesvolle uitbreiding naar Amsterdam besloten dat het tijd is om internationaal te gaan. Embed durft deze stap over de oceaan aan, omdat de Amerikaanse bedrijfscultuur, het hectische New York en de onbegrensde mogelijkheden waar de VS om bekend staan goed aansluiten bij de bedrijfscultuur van Embed Engineering. Embed is namelijk altijd aan het innoveren en speelt razendsnel in op nieuwe technologische ontwikkelingen.

Start in New York

Marko Bolt en Lourens Rozema, directeurs van Embed Engineering, hebben vorige week het New York avontuur afgetrapt door kennis te maken met lokale ondernemers en een presentatie te geven op de Nederlandse ambassade. Deze presentatie ging over projecten van Embed Engineering zoals de sensortechnologie die gebruikt is voor de berging van de Costa Concordia en over de Moovvs sensor die trillingen en bewegingen van huizen meet. Verder hebben Bolt en Rozema de nieuwe bedrijfsruimte in gebruik genomen: 228 East 45th Street, Suite 9E New York, NY 10017. Embed heeft eerder vanuit Nederland projecten gedaan voor Amerikaanse bedrijven. Doordat ze dichtbij zijn en daarom nog beter bereikbaar zijn voor vragen en een nauwe samenwerking tijdens de productontwikkeling, verwachten ze dat ze Embed kunnen uitbreiden naar een internationaal bedrijf.

Over Embed

Embed Engineering ontwikkelt sinds 2007 elektronica op maat. Productontwikkelaars kloppen bij Embed aan als ze voor hun product op maat gemaakte elektronica zoeken. Embed ontwikkelt deze elektronica en schrijft de bijbehorende software. Embed kan verder zorgen voor de behuizing van het product, de mechanica en de productie. Embed doet dit voor allerlei sectoren; van de offshore wereld, tot de industrie, de consumentenmarkt, de medische wereld en voor kunstenaars.