Duurzaam ondernemen subsidie voor Embed

Embed heeft van de Provincie Groningen een subsidie van €100.000 gekregen voor de verdere ontwikkeling van de Moovvs sensor. Zie ook het RTV Noord artikel.

Bewegingen van uw huis door aardbevingen kunnen schade veroorzaken. Embed ontwikkelt de Moovvs sensor waarmee de bewoner of eigenaar inzicht krijgt in de trillingen en bewegingen van het huis, boerderij of andere gebrouwen.

Groningen is de laatste tijd herhaaldelijk getroffen door aardbevingen. De aardbevingen komen onverwacht en hebben een grote impact op het dagelijks leven en de kwaliteit van wonen. Als u te maken heeft met trillingen en bewegingen van uw huis, heeft u wellicht een gevoel van onzekerheid, onveiligheid en onmacht. U kunt zelf immers de bevingen niet stoppen en u weet niet wanneer uw huis weer gaat trillen en welke schade dit veroorzaakt. Embed wil met de Moovvs sensor de bewegingen van uw huis inzichtelijk maken.

De subsidie geeft Embed extra ruimte om de sensor verder te ontwikkelen. Embed investeert zelf ook minimaal €100.000 in de Moovvs ontwikkeling, om zo tot een optimaal resultaat te komen.