Philips open innovatie

Embed heeft deelgenomen aan een open innovatie project van Philips. Binnen dit project heeft Embed onderzoek uitgevoerd naar een aantal sensor systemen en heeft Embed hardware en een PC-applicatie ontwikkeld voor de ‘Living Colors‘ producten van Philips.

Philips wilde nieuwe kennis opdoen

Het doel van het project was het opdoen van nieuwe kennis door Philips. Het open innovatie project waar Embed aan heeft deelgenomen was voor ‘Philips Lighting‘. Open innovatie houdt voor Philips in dat ze externe productontwikkelaars, zoals Embed, mee laten denken over de producten van Philips. Hierdoor leren ze over nieuwe technieken en manieren van productontwikkeling. Ook werpen externe productontwikkelaars een frisse blik op de producten van Philips, zodat Philips nieuwe inspiratie en originele ideeën krijgt over bestaande en nieuwe producten.

Het onderdeel ‘open innovatie’ waar Embed aan meegewerkt heeft, is voor de ‘Living Colors’ producten. De resultaten van het onderzoek gebruikt Embed in de doorontwikkeling van de ‘Living Colors’ producten.

Techniek achter de ontwikkeling

Philips gebruikt in de Living Colors producten sensoren. Embed heeft onderzoek gedaan naar sensor systemen. Embed heeft criteria en een eisenpakket opgesteld waar de sensorsystemen van Philips aan moeten voldoen en heeft vervolgens een aantal sensoren onderzocht. Embed heeft de sensoren gewaardeerd aan de hand van de criteria en het eisenpakket.

Tijdens het onderzoek heeft Embed een PC-applicatie ontwikkeld. Met deze applicatie kan Philips het sensorsysteem toepassen in een gesimuleerde omgeving. Dit simulatiepakket (PC-applicatie) gebruikt ‘Open GL’. De gebruiker kan met Open GL de activiteiten van diverse sensoren tijdens veranderingen in de omgeving dynamisch visualiseren. De gebruiker kan door middel van scripts de simulatie sturen.

Vervolgens heeft Embed het meest geschikte sensorsysteem gekozen. Hierna heeft Embed hardware ontwikkeld. De ontwikkelde hardware bestaat uit platforms op basis van het gekozen sensorsysteem.

Embed heeft de simulatiesoftware voorzien van mogelijkheden tot het draadloos uploaden van simulatiescripts. Daardoor is het voor de gebruiker mogelijk om gesimuleerde scripts in de praktijk te testen op het hardware platform.