3D printer

Fast prototyping, testopstellingen maken en custom behuizingen; een 3D printer is hierbij onmisbaar. Embed maakt tijdens ontwikkelingen dankbaar gebruik van een 3D printer.

Prototypes testen

Embed maakt voor klanten producten en prototypes. Het is voor Embed belangrijk om deze prototypes goed te testen, zodat ze aan de specificaties van de klant voldoen. Om goed te kunnen testen, heeft de fabrikant testapparaten nodig. Bijvoorbeeld bewegende apparaten om sensoren mee te kalibreren en testen. Deze testapparaten kan Embed kopen, of zelf bouwen. Voorheen moest Embed de onderdelen van de testapparaten bestellen of kant- en klare testopstellingen kopen. Bestellen vertraagt het proces en kant- en klare testopstellingen voldoen meestal net niet aan alle wensen die een product op maat aan een testopstelling stelt. Met de 3D printer maakt Embed zelf vlot testopstellingen. Geen houtje-touwtje oplossingen, maar robuuste mechanica die Embed assembleert tot volwaardige testopstellingen.

Custom onderdelen

Om de PCB’s, die Embed ontwikkelt, plaatst Embed een behuizing. Deze behuizing is soms kant- en klaar, andere keren op maat gemaakt. Embed kan door middel van de 3D printer zelf snel een prototype behuizing printen. Ook als klanten kiezen voor een kant- en klare behuizing, is er soms een extra onderdeel nodig, bijvoorbeeld om de PCB goed te bevestigen.  Embed kon voorheen al wel deze custom parts ontwerpen, maar dan duurde het lang voordat deze van de toeleveranciers binnen kwamen. Nu kan Embed snel een ontwerp daadwerkelijk geprint hebben.

Het voordeel van CAD

Embed gebruikt zowel voor PCB ontwerp als voor de 3D printer en behuizingontwerp CAD tools. Embed heeft er veel voordelen van dat de PCB’s die Embed ontwerpt te importeren zijn in de CAD tools voor behuizing ontwerp. Hierdoor weet Embed namelijk precies of de PCB in de door Embed getekende behuizing past. Zo kan Embed nog voordat er daadwerkelijk ingekocht en gebouwd is, kijken of PCB’s gaan passen, onderdelen elkaar functioneel niet in de weg liggen en of de eisen van de klant behaald kunnen worden met het gemaakte ontwerp.