GUI Designer

Groningen / fulltime / per direct / functie voor onbepaalde tijd

Embed Engineering/Greensoter zoekt een GUI/Software User Interface Designer voor de vestiging in Groningen.

Wie wij zoeken

Wij zoeken een ervaren Grafische User Interface/Software User Interface Designer. Je ontwerpt het uiterlijk van software, websites en mobiele applicaties. Je hebt interesse in software en elektronica ontwikkeling. Verder ben je communicatief sterk en weet je van de software en hardware engineers de juiste informatie te krijgen, zodat jij de user interface kunt ontwerpen. Je kunt zelfstandig werken en op technisch niveau met de engineers praten. Omdat we in een internationale omgeving opereren is je Engels sterk (in woord én geschrift). Met de Adobe programma’s (met name Photoshop en Illustrator) ben je door en door bekend. Je kunt werken op een iMac. Verder ben je altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van UX en softwareontwikkeling.

Wat Embed doet

Embed is de R&D afdeling van Greensoter. Greensoter ontwikkelt home automation producten voor woongemak en energiebesparing. Voor meer informatie: www.embed.nl & www.greensoter.nl

Taken

Je zorgt zelfstandig voor het gehele proces van idee tot grafische interface. Dit doe je als volgt:

  • Je initieert creatieve brainstorms.
  • Je stelt een functionele inventarisatie van de eisen en wensen op.
  • Je stelt een use-case scenario op (gebruiksonderzoek)
  • Je verricht vooronderzoek. Je ontwerpt wireframes en mock-ups als voorloper op het daadwerkelijk ontwikkelen van de software.
  • Je ontwikkelt de daadwerkelijke GUI van de software, de GUI van de websites en mobiele applicaties en kunt dit visueel overbrengen.

Daarnaast ontwikkel je regelmatig ander grafisch materiaal, zoals promotiemateriaal, verpakkingen en beursstands.

Solliciteren

Past deze functie bij jou? Stuur dan je cv, motivatiebrief en link naar je portfolio naar HR Manager Rianne van den Berg via rvandenberg@embed.nl en vermeld de vacaturetitel. Als je geen online porfolio hebt, mag je ook bestanden meesturen. Vragen graag per e-mail.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Verder zijn we voor deze functie niet geïnteresseerd in samenwerken met ZZP’ers/bureaus.